Borlänge kommuns logotyp
Bild på hund som badar; Använd sunt förnuft när du badar med din hund i sommar

Hundbadplatser

När dagarna är varma vill många bada med sina hundar, men är osäker var man får bada och var det är hundförbud. Här har vi samlat information om vad som gäller i Borlänge, så att strandbesöket bli angenämt både för hundar, hundägare och andra badande.

På de badplatser som är kommunala, är också hundar tillåtna. De regler som gäller är att man ska hålla hundar kopplade och man ska plocka upp efter dem. Om man bryter mot dessa regler kan man bötfällas av polis. Det är dock inte lämpligt att bada med sin hund på dessa platser när andra badgäster är där, det kan finnas personer som är hundrädda eller allergiska.

De kommunala friluftsbad som finns i Borlänge är: Masenbadet, Båtstabadet , Dammyran, Uvbergsviken, Långsjöbadet och Flatnanbadet.

Du får enligt allemansrätten låta hunden bada vid de badplatser eller vattendrag som inte räknas som offentliga platser, förutsatt att föreningar eller campingar inte har egna regler. Som hundägare tar du eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för den specifika platsen.

Det finns många naturligt bildade badstränder och kanter längst vid våra insjöar som kan vara lämpliga att bada i med sin hund. Du som hundägare tar eget ansvar och hänsyn.

Nytt hundbad vid älven i Båtstad och Hagudden i Torsång

Det finns två nya badplatser avsedd för hundar. Den ena är i älven vid iläggningsplatsen precis innan du kommer fram till Båstadsjön. Intill badplatsen finns gräsytor med skuggande träd som passar att hänga på med hund. Den andra hundbadplatsen är längst ut på Hagudden i Torsång, en kort promenad från Uvbergsvikens badplats.

Hit är du välkommen med din hund och här har hundarna förtur. Badplatserna är uppmärkt med skylt.