Borlänge kommuns logotyp

Lekplatser

Det finns många lekplatser i Borlänge kommun av olika karaktär och storlek. Här hittar du mer information om några av lekplatserna som alla är välkomna att besöka. Kartan nedan visar alla lekplatser där Borlänge kommun är markägare och som är öppna för allmänheten.

Lekplatser i Borlänge

I ravinens böljande landskap finns en lekplats att besöka. Vintertid går det utmärkt att åka pulka här och andra delar av året lockar bland annat linbana, gungor och rutschkana.

Bergebyravins lekplats, grässlätt och rutschkana

I en tidigare trädgård finns nu lekutrustning, bollplan och annat som lockar till lek. Delar av lekplatsen är tillgänglig för hjulburna besökare. Ett tips är att leta efter skylten där det går att läsa sagan om Lloydparken.

Kaplansgatan lekplats. Leksaker och bänkar med bord.

I närheten av Ornäs hamn finns en lite större lekplats med sjötema som till stora delar är tillgänglig för hjulburna. Förutom lekutrustning finns bland annat grillplats, pulkabacke och bollplan.

Kapstigen lekplats. Rutschkana och leksaker.

I en parkmiljö finns en lekplats som till stora delar är tillgänglig för hjulburna. Förutom lekutrustning finns det plats för bollspel, picknick och grillning.

Lergärdetsparken. Leksaker och gunga.

I en lummig parkmiljö i Hytting finns en lekplats med varierad lekutrustning, pulkabacke och boule. Lekplatsen kan också passa den som är hjulburen.

Lyriksvägen lekplats, rutschkana.

En grön parkmiljö med ett stort utbud av lekutrustning går att besöka i Mjälga. Exempel på vad du kan hitta här är lekutrustning som står tillgänglig i gångar, gungställning och flera rutschkanor.

Rödvingegatan lekplats. Rutschkana.

Har du hittat till den här lekplatsen i centrala Borlänge? Det finns både attraktiva umgängesytor och ett varierat utbud av lekutrustning som står i fallskydd tillgängligt för hjulburna.

Sims myr lekplats, gungor och klätterställning.

En annan större lekplats som inte ligger långt ifrån centrum är Tångringsparken i Hagalund. Lekutrustningen är placerad i flera rum med god tillgänglighet.

Tångringsparken klätterställning och gunghäst.

I ett parkstråk erbjuds möjlighet till olika slags lek både för stora och små. Förutom en stor mängd lekutrustning finns här också pulkabacke, bouleplan och björkdungar. Lekplatsen kan också passa den som är hjulburen.

Väster Forssa Klack lekplats, gungleksak och gungor. 
  • Ingen giltig användare vald.