Borlänge kommun

Motionsspår

Det finns många fina motionsspår i vackra omgivningar runt om i Borlänge kommun. Vintertid prepareras skidspår och resten av året finns såväl elljusspår som olika slingor att ta sig runt i. I Bergebo och Mellsta finns dessutom servering och bastu för den som vill.

Bergebo

I Bergebo finns en motionscentral som Domnarvets GoIF ansvarar för. Terrängtyp: Kuperad, stenbunden skogsmark. Motionsspår med varierande svårighetsgrad i längder från 1,5 till 15 kilometer. Elljusspår 6 kilometer. Motionscentral med dusch, bastu och cafeteria.

Mellsta

Ett mecka för dig som vill springa eller åka skidor på längden. I Mellsta finns spår med varierande längder och svårighetsgrader - från 2,1 till 7,5 kilometer.

När mörkret faller över skogen tänds belysningen i femkilometersspåret samt runt den 2,1 kilometer långa "ytterslingan". Terrängtypen är hedmark, med inslag av ett antal djupa gropar. Förutom fina motionsspår finns en hel del annat att ägna sig åt vid Mellsta motionscentral och camping; här finns minigolfbana, stor lekpark för barnen, kiosk, restaurang och cafeteria.

Skräddarbacken

Motionsspår med varierande kupering i längder från 1 till 19 kilometer. Elljusspår 2,5 kilometer med anslutning till sommar- och vinterleder i fin skogsmark. Skidlekplats och skidteknikbacke med elljus. Parkering finns vid Skräddarbacksskolan alternativt klubbstugan. Anläggningen underhålls av skidklubben inom Stora Tuna IK.

Torsång

Dagspår, cirka 4,5 kilometer. Spåret utgår från Torsångs IP mot Uvbergsviken, vänder och går tillbaka till idrottsplatsen.

Tunet

Terrängtyp: flack tallhed. Spring för livet - eller åtminstone för ett friskare liv. Spåren vid Tunet håller hög kvalitet och är en lagom utmaning för dig som vill hålla din kropp i trim. Vill du springa under sena timmar är det inga problem. Belysningen tänds så fort det börjar skymma.