Borlänge kommuns logotyp
Nya Dragbergsstugan

Övernattningsstugor

I Borlänge finns ett flertal övernattningsstugor som är öppna för alla. Dessa går inte att boka utan först till kvarn gäller.

Kommunen ansvarar för förvaltningen av stugorna nedan, bland annat ombesörjer vi med ved. Ibland är åtgången på ved stor, särskilt i Gyllbergen där vi endast kan köra ut ved vintertid. Om du ska övernatta och vill vara på den säkra sidan så kan det vara bra att ta med egen ved. Lämna stugan i gott skick och ta med ditt skräp hem.

När det gäller vattentillgången i Gyllbergens naturreservat så rekommenderar vi att man som besökare i första hand tar med sig eget vatten när man ger sig ut på tur. Det finns ett antal kallkällor i området och dessa är markerade i kartan som finns i Länsstyrelsens folder för Gyllbergens naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vattentillgången i källorna kan variera under året och kommunen provtar inte vattnet i källorna.

För att vara på den säkra sidan vad gäller vattenkvalitén kan man antingen koka vattnet, använda vattenfilter eller vattenreningstablett.

Bjusanstugan, Bjusan

Övernattningsstuga med kamin. Grillplats utanför samt dass. Slogbod och grillplats finns även ner mot sjön.

Spånsanstugan, Spånsans fäbod

Övernattningsstuga med kamin. Slogbod och grill nere vid sjön. Dass finns.

Dragbergsstugan, Gyllbergen

Nyrenoverad övernattningsstuga med plats för ca 3 personer, med kamin. Två grillplatser i anslutning till stugan samt dass finns. En liten övernattningsstuga för 2 personer finns intill Dragbergsstugan. Kaminen där ska renoveras och kan ej användas för tillfället.

Bergslagsstugan, Gyllbergen

Större övernattningsstuga (två rum) med kamin, grillplats samt dass finns. Källa att hämta vatten i finns ca 200 meter från stugan (skyltat).