Borlänge kommuns logotyp
Övernattningsstuga i trä i Dragberg. Foto.

Övernattningsstugor

I Borlänge finns ett flertal övernattningsstugor som är öppna för alla. Dessa stugor går inte att boka utan först till kvarn gäller.

Kommunen ansvarar för förvaltningen av stugorna nedan, bland annat ordnar vi med ved. Ibland är åtgången på ved stor, särskilt i Gyllbergen där vi endast kan köra ut ved vintertid. Om du ska övernatta och vill vara på den säkra sidan rekommenderar vi att ta med egen ved. Lämna stugan i gott skick och ta med ditt skräp hem.

När det gäller vattentillgången i Gyllbergens naturreservat rekommenderar vi att du som besökare i första hand tar med dig eget vatten när du ger dig ut på tur. Det finns ett antal kallkällor i området. Vattentillgången i källorna kan variera under året och kommunen provtar inte vattnet i källorna.

För att vara på den säkra sidan vad gäller vattenkvaliteten kan du antingen koka vattnet, använda vattenfilter eller vattenreningstablett.

Bjusanstugan, Bjusan

Övernattningsstuga med kamin. Grillplats utanför samt dass. Slogbod och grillplats finns även ner mot sjön.

Spånsanstugan, Spånsans fäbod

Övernattningsstuga med kamin. Slogbod och grill nere vid sjön. Dass finns.

Dragbergsstugan, Gyllbergen

Nyrenoverad övernattningsstuga med kamin och plats för cirka 3 personer. Två grillplatser i anslutning till stugan samt dass finns. En liten övernattningsstuga för 2 personer finns intill Dragbergsstugan. Kaminen där ska renoveras och kan inte användas för tillfället.

Bergslagsstugan, Gyllbergen

Större övernattningsstuga med två rum och kamin. Här finns också en grillplats och dass. Det finns en källa att hämta vatten från cirka 200 meter från stugan. Det är skyltat till vattenkällan.