Borlänge kommuns logotyp
Nya Dragbergsstugan

Övernattningsstugor

I Borlänge finns ett flertal övernattningsstugor som är öppna för alla. Dessa stugor går inte att boka utan först till kvarn gäller.

Kommunen ansvarar för förvaltningen av stugorna nedan. Kommunen förser stugorna med ved men vill du kunna göra en brasa, ta med dig egen ved eftersom tillgången är liten. Glöm inte att lämna stugan i gott skick och ta med ditt skräp hem.

Ta med eget vatten

När det gäller vattentillgången i Gyllbergens naturreservat rekommenderar vi att du som besökare i första hand tar med dig eget vatten när du ger dig ut på tur. Det finns ett antal kallkällor i området. Vattentillgången i källorna kan variera under året och kommunen provtar inte vattnet i källorna.

För att vara på den säkra sidan vad gäller vattenkvaliteten kan du antingen koka vattnet, använda vattenfilter eller vattenreningstablett.

Bjusanstugan, Bjusan

Övernattningsstuga med kamin. Grillplats utanför samt dass. Slogbod och grillplats finns även ner mot sjön.

Dragbergsstugan, Gyllbergen

Nyrenoverad övernattningsstuga med kamin och plats för cirka 3 personer. Två grillplatser i anslutning till stugan samt dass finns. En liten övernattningsstuga för 2 personer finns intill Dragbergsstugan. Kaminen där ska renoveras och kan inte användas för tillfället.

Bergslagsstugan, Gyllbergen

Större övernattningsstuga med två rum och kamin. Här finns också en grillplats och dass. Det finns en källa att hämta vatten från cirka 200 meter från stugan. Det är skyltat till vattenkällan.

Spånsanstugan, Spånsans fäbod

På grund av skadegörelse och nedskräpning är spånsanstugan tillsvidare stängd.

Kommunen tittar på lösningar för att komma till rätta med problemet och hoppas kunna öppna stugan snart igen. Till dess hänvisar vi till övriga raststugor i Gyllbergsområdet.

Vid frågor kontakta Borlänge kommun på 0243-740 00 eller kommun@borlange.se