Borlänge kommun

Maserhallen och Aqua Nova

Välkommen till Maserhallen och Aqua Nova!

I Maserhallen finns upplevelsebadet Aqua Nova som har utsetts till Sveriges bästa äventyrsbad vid två tillfällen. Lek och ha roligt i äventyrsbadet eller koppla av på relaxavdelningen. Om du vill motionssimma kan du göra det i simhallens 25-metersbassäng. I simhallen erbjuds också simskolor, crawl- och simkurser för vuxna.

Multibassäng

Maserhallen har även en multibassäng. Den används främst för rehabilitering, simundervisning samt vattengymnastik och babysim. Multibassängen är 25 x 8 meter och har en vattentemperatur på 32-34 grader. Det finns bassänglyft för säng och stol och bassängen har två höj- och sänkbara golv.

Omklädningsrummen i anslutning till multibassängen är anpassade för dem som har någon form av funktionsvariation och/eller funktionsnedsättning. Det finns två större omklädningsrum med fyra duschar och en bastu i varje och två mindre med dusch och toalett. De mindre omklädningsrummen har plats för bår/säng och taklyft.

Övrig verksamhet i Maserhallen

Inom Maserhallens väggar finns dessutom andra möjligheter till träning och rekreation. Actic driver ett gym i två plan med en friviktsdel samt en stor konditionsavdelning. Borlänge atletklubb har ytterligare ett gym i källaren. I byggnaden finns också en bowlinghall samt idrottshallar som nyttjas av föreningar och skolor.

Ett flertal föreningar driver verksamhet i Maserhallen, så som Boxningsklubben Masen, Borlänge Handbollsklubb, IBF Borlänge, Shotokan, Dala Taekwondo, Borlänge Basket, Borlänge simsällskap, Dykarklubben Masen, Qwarnsvedens Triathlon och Borlänge Forspaddlare.

På Maserhallen och Aqua Novas egen webb kan du se aktuella öppettider och ta del av mer information om badet samt övriga verksamheter:

Maserhallen & Aqua Nova Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.