Dela sidan på sociala medier

Motionsspår

Det finns många fina motionsspår i vackra omgivningar runt om i kommunen. Vintertid finns preparerade skidspår och resten av året finns såväl elljusspår som olika slingor att ta sig runt i. I Bergebo och Mellsta finns dessutom servering och bastu för den som vill.

Bergebo

Bergebo har en motionscentral, Domnarvets GoIF ansvarar för motionscentralen i Bergebo. Terrängtyp: Kuperad stenbunden skogsmark. Motionsspår med varierande svårighetsgrad i längder från 1,5 km - 15 km. Elljusspår 6 km. Motionscentral med dusch, bastu och cafeteria.

Mellsta

Ett mecka för dig som vill springa eller åka skidor på längden. Vi har en mängd spår med varierande längder och svårighetsgrader - från 2,5 km till 7,5 km.

När mörkret faller över skogen, tänder vi vår belysning i femkilometersspåret. Terrängtypen är hedmark, med inslag av ett antal djupa gropar. Förutom fina motionsspår finns en hel del annat att ägna sig åt. Det finns  en fin minigolfbana, stor lekpark för barnen, kiosk, restaurang och cafeteria.

Skräddarbacken

Motionsspår med varierande kupering i längder från 1-19 km. Elljusspår 2,5 km med anslutning till sommar- och vinterleder i fin skogsmark. Skidlekplats och skidteknikbacke med elljus. Parkering finns vid Skräddarbacksskolan alternativt klubbstugan. Anläggningen underhålls av Stora Tuna IK, Skidklubb.

Torsång

Dagspår, cirka 4,5 kilometer. Spåret utgår från Torsångs IP mot Uvbergsviken, vänder och går tillbaka till idrottsplatsen.

Tunet

Terängtyp: flack tallhed. Spring för livet - eller åtminstone för ett friskare liv. Våra spår håller hög kvalitet och är en lagom utmaning för dig som vill hålla din kropp i trim. Vill du springa under sena timmar, är det inga problem. Vi tänder belysningen så fort det börjar skymma. 

Sidan senast uppdaterad