Borlänge kommuns logotyp

Arrangera

Den här sidan vänder sig till dig som arrangör, eller till dig som vill börja arrangera. Här finns information om scener, bokning och tillstånd m.m.

Tillstånd

Ska du arrangera på allmän plats krävs tillstånd från Polisen. Tillståndet söker du via blankett direkt på Polisens hemsida. Ansökan bör lämnas in senast en månad innan arrangemanget är tänkt att äga rum.

Scener

Runt om i Borlänge finns ett antal scener som ägs av kommunen. Dessa bokas i huvudsak av föreningskontoret men Maximteatern bokas genom kulturenheten.

Evenemangsstöd

Borlänge kommun vill stödja evenemang som är bra för Borlänge och har därför instiftat ett evenemangsråd där du kan söka evenemangsbidrag. Se mer om detta under länken "Evenemangsbidrag".

Affischering

I kommunen finns ett antal publika anslagstavlor. Observera att du endast får sätta upp en affisch per evenemang på tavlorna. Detta gäller även anslagstavlor med flera sidor. Ett axplock av anslagstavlor i kommunen finns i dokumentet "Anslagstavlor i Borlänge".

Liten ljudanläggning

Genom kulturenheten kan du som arrangör låna en mindre högtalare med inbyggd förstärkare som fungerar perfekt till att hålla ett tal på ett mindre torg eller inomhus. Det ingår kabel och en mikrofon.

Tips och stöd

Kulturutvecklarna och evenemangslotsen finns anställda på kommunen för att hjälpa er i uppstartsfasen av era arrangemang. De kan tipsa om stöd, förmedla kontakter och lämna feedback på arrangemangsplaner och budget. Kontaktuppgifter till dessa finns ovan under "Kontakt".

Studieförbund

I Borlänge finns ett stort antal studieförbund med mycket stor erfarenhet av arrangemang. Ta gärna kontakt med något av studieförbunden om du vill starta studiecirkel som arrangör eller arrangörsgrupp. Studieförbunden kan hjälpa till med allt från teknik och bidrag till sin gedigna kunskap och kontaktnät. Länkar till de studieförbund som verkar i Borlänge finns nedan.

Evenemangsguide

Visit Dalarna erbjuder en omfattande evenemangsguide för Borlänge där du själv kan tipsa om ditt arrangemang. Det dyker då upp på Visit Dalarnas och Borlänge kommuns hemsidor. Även dagstidningarna erbjuder kostnadsfritt kalendarium för kultur- och nöjesarrangemang.

Polisen - Tillstånd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturenheten

Föreningar och föreningsliv

Evenemangsbidrag

Visit Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ABF Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilda - Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkuniversitet - Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medborgarskolan - Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NBV- Mitt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sensus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiefrämjandet - Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vuxenskolan - Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa om evenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anslagstavlor i Borlänge Pdf, 124 kB, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.