Borlänge kommun

Historisk bild från Sveatorget i Borlänge, med Domus-skylt på fasad.

Borlänges bildarkiv

Omfattande samling

Borlänge kommuns bildarkiv rymmer en imponerande samling av bilder och filmer som sträcker sig från slutet av 1860-talet och framåt. Sedan 1975 har vi samlat in över en miljon miljon bilder, filmer, negativ, diabilder och glasplåtar.

Digitalt bildarkiv

Nu kan du utforska en del av dessa historiska skatter online. Cirka 15 000 bilder har digitaliserats, och tusentals fler bilder står i kö för att scannas och läggas till. Besök vårt digitala bildarkiv på bildarkiv.borlange.se Länk till annan webbplats. för att se mer.

Gammalt fotografi från 1900-talet i svart vitt där sju personer vuxna och gamla sitter i en bil och tittar in i kameran.

Johan Pettersson, Hakonbolaget, med fru Alva och tre av barnen. En av många bilder du kan hitta i Borlänges digitala bildarkiv.

Donationer

Bildarkivets omfattande samlingar är möjliga tack vare generösa donationer från över 300 privatpersoner, föreningar, företag och organisationer. Genom deras bidrag har vi kunnat bevara och dela vår bygds historia. Läs mer om bildarkivets historia Länk till annan webbplats..

Borlänges bildarkiv Länk till annan webbplats.

Borlänge bildarkiv på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.