Borlänge kommuns logotyp

Festivaler

Festivaltraditionen är stark i Borlänge. Peace & Love kunde mellan 2009 och 2012 stoltsera som Sveriges största musikfestival. Artister som Jay-Z, Bob Dylan, Rihanna, Sex Pistols och Mötley Crüe har alla spelat i mitt i stan.

Barnens Dag i Borlänge

På Barnens Dag är det inte helt oväntat barnen som står i fokus. Hoppborgar, uppträdanden och mängder av överraskningar för de yngsta är bara lite av vad som erbjuds i Borlänge centrum.

Barnens Peace & Love

Barnens Peace & Love är en fantasifull, kreativ och spännande dag i Liljekvistska parken i Borlänge. En festival för barnen där kreativiteten flödar.

Borlänge Öl- & Whiskymässa

En återkommande Öl- & Whiskymässa på Galaxen i Borlänge. Här kan du provsmaka verkliga rariteter från välkända och lokala bryggerier.

Brylla

Brylla är en gratisfestival för barn och unga. Föreningar som visar upp sig, hoppborgar, alver och orcher, tornerspel, levande musik, trollkarlar och mycket, mycket mer helt gratis.

Dala Tattoo

Dala Tattoo äger rum både i Falun och Borlänge och är en militärmusikuppvisning. Möstringsparader, exercis och vapenövningar, förgaddningsparader, saluter och krevader serveras när Dala Tattoo uppmärksammar militärhistoriska platser som speglat Sveriges försvarshistoria.

Festival Salute

Vacker musik och ett mäktigt fyrverkeri. Festival Salute vid Älvbrinken i Borlänge är inte bara vackert för ögon och öron. Med musiker från Borlänges många orkestrar drar festivalen årligen en storpublik. Arrangeras inte 2016.

Folkaparken

Här är det luftkylda folkvagnar som gäller. Gamla Volkswagen-modeller som bubblor och folkabussar visas upp i Tuna Hästbergs Folkets Park sista helgen i juli varje år. Vattenpumpar undanbedes, här är det luftkylt som gäller.

Konst i Kvadrat

Konstrunda med inledande samlingsutställning i städerna Falun och Borlänge.
Under konstrundan visas ett brett utbud av måleri, grafik, foto, skulptur, textil och hantverk i trä, betong, glas, läder, smide, smycken och keramik.

Mellstadraget på Tyllsnäs udde

Mellstadraget är en stor och populär dragspelsstämma som från början arrangerades i Mellstaparken i Borlänge, vilket därav namnet kommer ifrån. Nu för tiden ljuder dragspelstonerna vid natursköna Tyllsnäs Udde.

Musikskolans vecka

Under en veckas tid framträder elever från musikskolan på olika spelplatser runt om i Borlänge. Här varvas orkestrar med solister och mindre ensembler med alla möjliga instrument. Veckan avslutas med en stor finalkonsert.

Nostalgidagarna

Nostalgidagarna är ett återkommande arrangemang i Borlänge centrum där gårdagens ungdom möter dagens ungdom. Uppträdanden, nostalgiska utställningar och den uppskattade bussturen är återkommande arrangemang.

Peace & Love

Peace & Love är festivalen där inte bara musiken står i fokus, utan målet med festivalens arbete är att förena humanistiska värderingar med kultur och kunskap, samt att inspirera till större medmänsklighet och förståelse, på lokal och global nivå. Festivalen har kunnat stoltsera med några av världens största artister och satt Borlänge på kartan. 2016 kunde man presentera akter som Lars Winnerbäck, Bob Hund och Klingande.

Thai Mat & Kultur Festival

Thailändska mat och kulturfestivalen äger rum i Mellstaparken i Borlänge. Passa på att prova olika thailändska maträtter, efterrätter och godis. Rösta sedan fram din favorit! Massor av uppträdanden, musik, dans, lekar och aktiviteter.

Tjärnafestivalen

Mat från olika länder, ansiktsmålning, sång och musik, dans, trolleri, hoppborg och mycket mera. Aktiviteter med stor uppslutning från föreningslivet. Tjärna Ängskolan medverkar också. Alla Borlängebor är välkomna till festivalen som äger rum i bostadsområdet Tjärna Ängar.

Tuna Ting – Medeltidsmarknad

Knallar, gycklare, riddardubbning, skattjakt, medeltida musik och mycket mera. Gammelgården i Borlänge förvandlas i en tidsresa tillbaka till medeltiden.

Underground Safari

Genom speciellt inbjudna gäster presenterar Underground Safari olika hållbara alternativ som besökarna har möjlighet att ta till sig och implementera i sina egna liv. Fokus ligger på delaktighet men också glädje, en slags hyllning till livet. 2015 presenterade man akter som Amason och Christian Kjellvander. Tog en paus 2016.

Veteranmopedträff – Mopedernas Woodstock

Mopedernas Woodstock är en veteranmopedsträff. Under dessa dagar hålls bland annat åkturer och även en kortege genom Borlänge centrum. Under hela träffen hålls en marknad med mopedrelaterade prylar i Mellstaparken.

Barnens Dag Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boxerville Chill & Grill (Facebook) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borlänge Öl- & Whiskymässa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dala Tattoo Länk till annan webbplats.

Konst i Kvadrat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tuna Ting Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Underground Safari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visit Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.