Borlänge kommuns logotyp

Klubb och konsertställen

Livemusiken är en viktig del i Borlänge och året runt kan du gå på konserter eller klubb. Även om du vill lyssna på hårdrock, jazz, klassiskt eller dansa dig svettig på dansgolvet finns något för dig i form av klubb och konsert.

Borlänge Folkets Park

Anrik folkpark som haft stora internationella artister igenom åren. Kontakta Fredrik Ferngren Zakariasson eller Pontus Dahlin på Fryshuset för frågor om bokning.

Fredrik Ferngren Zakariasson
E-post: fredrik.ferngren-zakariasson@fryshuset.se

Pontus Dahlin
E-post: pontus.dahlin@fryshuset.se

Borlänge House Of Blues

Här står livemusiken i fokus. En vardagskväll i veckan är scenen öppen för alla som vill spela, open stage. En kväll i veckan vigs till blues och på helgerna är det livemusik med band eller trubadur som gäller.

Broken Dreams

Livemusik med jämna mellanrum och fokus på Americana. Här huserar också popklubben Hjärtattack.

Engelska Puben

På Engelska Puben umgås du i gemytlig engelsk pubmiljö med möjlighet att roa dig med biljard, dart, casinospel eller titta på fotboll. Ibland anordnas det livemusik, karaoke och vinylkvällar.

Engelska Puben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fryshuset

Fryshuset i Borlänge har ett flertal lokaler för uthyrning för konferenser, evenemang, fester, föreläsningar etc. Vid uthyrning ser de gärna att verksamheten är för ungdomar eller arbete kring ungdomar. Hyran är kraftigt reducerad för sådan verksamhet.

Fryshuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Galaxen

Galaxen är den största hotell, konferens & nöjesanläggningen i Dalarna. Här finns allt under ett tak. På Galaxen finns någonting för alla. Här ordnas allt från kongresser, utställningar och konserter till pampiga galamiddagar och gemytliga sammankomster.

Galaxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gammelgården

Här förekommer en hel del aktiviteter såsom midsommarfirande, julmarknad, danskvällar, friluftsgudstjänster, vigslar, teater m.m. Den nybyggda dansbanden används till dans, teater och konsert.

Hagaskolans aula

Används flitigt av orkestermusiken för konserter i Borlänge. Aulan fungerar även till större seminarium och föreläsningar.

Liljeqvistska Parken

Liljeqvistska Parken är en idyllisk stadspark mitt i centrala Borlänge. Här finns en nybyggd lekpark för barnen och en fin utescen för bl a konserter och tal. Scenen bokas via kulturenheten.

Maximteatern

Maximteatern är en av Dalarnas äldsta teatrar. Maximteatern används till olika kulturevenemang som teater, musik, film, revy, föredrag och möten. Lokala kulturföreningar, Riksteatern och fria teatergrupper bokas regelbundet in på Maximteatern. Bokas via kulturenheten.

Maximteatern

Mellstaparken

Belägen i natursköna Mellsta, alldeles i kanten av den slingrande Dalälven. I generationer har Mellstaparken varit ett av Borlängebornas käraste utflyktsmål och folkparken är fortfarande i högsta grad levande.

Mellstaparken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tuna Hästbergs Folkets Park

En levande folkpark som består av fotbollsplan och dansbana med serveringsmöjligheter. Både dansbanan och serveringen är försedda med tak.

Tuna Hästbergs Folkets Park Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tyllsnäs Udde

Ute i natursköna Tyllsnäs Udde så spelar kända dansband upp i danslogen. Logen hyrs ut som evenemangslokal till privat- och företagsfester. Lokalen anpassas från mindre till större sällskap.

Tyllsnäs Udde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Wasabryggeriet

Wasabryggeriets mission är att driva en öppen scen för annorlunda smal musik, spoken word eller annan kulturell verksamhet såsom målning och kroki. Den spännande byggnaden används för livemusik, fester, klubb, poesiuppläsningar m.m. Här huserar också dansklubben Kamouflage.