Borlänge kommuns logotyp

Klubb och konsertställen

Livemusiken är en viktig del i Borlänge och året runt kan du gå på konserter eller klubb. Även om du vill lyssna på hårdrock, jazz, klassiskt eller dansa dig svettig på dansgolvet finns något för dig i form av klubb och konsert.

Broken Dreams

På Broken Dreams kan du uppleva mer intima konserter från jordens alla hörn. Rock, blues, jazz, hiphop, visor, r n b, punk, elektroniskt, modern americana, country eller indiepop i en härlig blandning.

Engelska Puben

På Engelska Puben umgås du i gemytlig engelsk pubmiljö med möjlighet att roa dig med biljard, dart, casinospel eller titta på fotboll. Ibland anordnas det livemusik, karaoke och vinylkvällar.

Forum Kvarnsveden

Samlingslokal för olika kulturarrangemang, såsom teater, musik, film, föredrag och möten. Bokas hos kommunens föreningskontor.

Cozmoz : Arena, Blackboxen, Glashuset, Athena

Cozmozhuset i Borlänge har ett flertal lokaler för uthyrning för konferenser, evenemang, fester, föreläsningar etc. I Arenan huserar just nu musikskolan och en kommersiell liveverksamhet. I Blackboxen och på utescenen Athena har till exempel Dalateatern mycket verksamhet. Mer info om Cozmozhuset kan du få om du kontaktar kommunens föreningskontor.

Galaxen

Galaxen är den största hotell, konferens och nöjesanläggningen i Borlänge. Här finns allt under ett tak och någonting för alla. Här ordnas allt från kongresser, utställningar och konserter till pampiga galamiddagar och gemytliga sammankomster.

Gammelgården

Här förekommer en hel del aktiviteter såsom midsommarfirande, julmarknad, danskvällar, friluftsgudstjänster, vigslar, teater m.m. Dansbanan används till dans, teater och konsert.

Hagaskolans aula

Samlingslokalen används flitigt av orkestermusiken. Aulan fungerar även till större seminarium och föreläsningar.

Liljeqvistska Parken

Liljeqvistska Parken är en idyllisk stadspark mitt i centrala Borlänge. Här finns en lekpark för barnen och en utescen för bl a konserter och tal. Scenen bokas via kulturenheten.

Maximteatern

Maximteatern är en av Dalarnas äldsta teatrar. Maximteatern används till olika kulturevenemang som teater, musik, film, revy, föredrag och möten. Lokala kulturföreningar, Riksteatern och fria teatergrupper bokas regelbundet in på Maximteatern. Bokas via kulturenheten.

Tuna Hästbergs Folkets Park

Parken består av fotbollsplan och dansbana med serveringsmöjligheter. Både dansbanan och serveringen är försedda med tak. Underlaget på fotbollsplanen är grus och sand, som gör att den kan användas tidigt på våren. Parken används för fotboll, auktioner, innebandy och hunddressyr. Den är dessutom start- eller slutpunkt för Limbergsleden.

Tyllsnäs Udde

Ute i natursköna Tyllsnäs Udde finns en danslogen. Logen hyrs ut som evenemangslokal till privat- och företagsfester. Lokalen anpassas från mindre till större sällskap.

Wasabryggeriet

Wasabryggeriets mission är att driva en öppen scen för annorlunda smal musik, spoken word eller annan kulturell verksamhet såsom målning och kroki. Den spännande byggnaden används för livemusik, fester, klubb, poesiuppläsningar med mera.