Näringslivsutvecklare, evenemangslots
Mia Mästerbo
Telefon: 0243-738 54
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Klubb och konsertställen

Livemusiken är en viktig del i Borlänge och året runt kan du gå på konserter eller klubb. Även om du vill lyssna på hårdrock, jazz, klassiskt eller dansa dig svettig på dansgolvet finns något för dig i form av klubb och konsert.

Borlänge Folkets Park

Anrik folkpark som haft stora internationella artister igenom åren. Stora Scenen bokas via föreningskontoret.

Borlänge House Of Blues

Här står livemusiken i fokus. En vardagskväll i veckan är scenen öppen för alla som vill spela, open stage. En kväll i veckan vigs till blues och på helgerna är det livemusik med band eller trubadur som gäller.

Broken Dreams

Livemusik med jämna mellanrum och fokus på Americana. Här huserar också popklubben Hjärtattack.

Café Caoz

Café Caoz ligger i Cozmoz. Där anordnas bl a Live Stage som är en livescen för oetablerade band och där alla musikstilar är välkomna.

Café Peace & Love

Café Peace & Love bjuder på poesikvällar, viktiga föreläsningar och intressanta artister som passar in i budskapet om fred och kärlek.

Cozmoz

Cozmoz är Ungdomens Hus i Borlänge. Här finns en av Dalarnas bästa scener för större konserter.

Engelska Puben

På Engelska Puben umgås du i gemytlig engelsk pubmiljö med möjlighet att roa dig med biljard, dart, casinospel eller titta på fotboll. Ibland anordnas det livemusik, karaoke och vinylkvällar.

Galaxen

Galaxen är den största hotell, konferens & nöjesanläggningen i Dalarna. Här finns allt under ett tak. På Galaxen finns någonting för alla. Här ordnas allt från kongresser, utställningar och konserter till pampiga galamiddagar och gemytliga sammankomster.

Gammelgården

Här förekommer en hel del aktiviteter såsom midsommarfirande, julmarknad, danskvällar, friluftsgudstjänster, vigslar, teater m.m. Den nybyggda dansbanden används till dans, teater och konsert.

Hagaskolans aula

Används flitigt av orkestermusiken för konserter i Borlänge. Aulan fungerar även till större seminarium och föreläsningar.

Hype

Hype är ett Café, restaurang, bar och nattklubb mitt i Borlänge Centrum. Livemusik och klubbdansgolv.

Liljan

Restaurang Liljan är en ett stort nöjeskomplex som innehåller flera olika områden. Liljan kanske mest är känd för sin stora konsert- och klubbverksamhet men lokalen kan även bokas för konferenser, modevisningar och fester.

Liljeqvistska Parken

Liljeqvistska Parken är en idyllisk stadspark mitt i centrala Borlänge. Här finns en nybyggd lekpark för barnen och en fin utescen för bl a konserter och tal. Scenen bokas via kulturenheten.

Maximteatern

Maximteatern är en av dalarnas äldsta teatrar. Maximteatern används till olika kulturevenemang som teater, musik, film, revy, föredrag och möten. Lokala kulturföreningar, Riksteatern och fria teatergrupper bokas regelbundet in på Maximteatern. Bokas via kulturenheten.

Mellstaparken

Belägen i natursköna Mellsta, alldeles i kanten av den slingrande Dalälven. I generationer har Mellstaparken varit ett av Borlängebornas käraste utflyktsmål och folkparken är fortfarande i högsta grad levande.

O’learys

Stor sportbar och mötesplats som erbjuder sport på storbild samt livemusik vid enstaka tillfällen.

Tuna Hästbergs Folkets Park

En levande folkpark som består av fotbollsplan och dansbana med serveringsmöjligheter. Både dansbanan och serveringen är försedda med tak.

Tyllsnäs Udde

Ute i natursköna Tyllsnäs Udde så spelar kända dansband upp i danslogen. Logen hyrs ut som evenemangslokal till privat- och företagsfester. Lokalen anpassas från mindre till större sällskap.

Wasabryggeriet

Wasabryggeriets mission är att driva en öppen scen för annorlunda smal musik, spoken word eller annan kulturell verksamhet såsom målning och kroki. Den spännande byggnaden används för livemusik, fester, klubb, poesiuppläsningar m.m. Här huserar också dansklubben Kamouflage.

Sidan senast uppdaterad