Dags för nya utställningar på BOMO - Borlänge kommun
Borlänge Modern
Sveatorget 1
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Dags för nya utställningar på BOMO

Chun Lee Wang Gurt och Anna Kristinsdóttir ställer ut i Borlänge.

Torsdagen den 8:e december kl 16:00 är det vernissage av två nya utställningar på Borlänge Modern på Sveatorget i Borlänge. Uställningarna pågår under hela december.

ODEFINIERADE TERRITORIER

Chun Lee Wang Gurt

Chun Lee Wang Gurt är hemma i alla möjliga konstnärliga tekniker. Allt kan användas i den konstnärliga gestaltningen, tusch, färg, tidsbaserad media, ready-mades tagna direkt från naturen. Var hon än ställer ut brukar hon plocka nånting från den omgivande miljön för att låta det ingå i verken. Man kan kalla det eklektiskt men lika gärna se det som ett uttryck för en självklarhet och lätthet i förhållandet till konsten.

Chun Lee Wang Gurt är född i Kina och utbildad vid The Central Academy of Fine Arts i Beijing, Konsthögskolan i Stockholm och vid Pratt Institute in New York. Hon har ställt ut bla CAFA Art museum, Beijing, Gwangju Biennial, Seoul och Moderna museet i Stockholm. ?Hon bor och arbetar i Stockholm.

ANNA KRISTINSDÓTTIR

i samarbete med Unga Galleriet

Borlänge Modern arbetar särskilt för och med barns och ungas skapande. Denna utställning är ett samarbete med Galleri för unga, ett initiativ av Falu kommun med syfte att visa konst av unga mellan 16 och 25 år. En jury väljer ut ett antal sökande som sedan får ställa ut sina verk. Galleri för unga har under hösten gjort nedslag på Dalarnas museum. Under våren 2017 kommer Galleri för unga att bjuda in till en vår- salong som du kan söka till oavsett var i Dalarna du bor!

Anna Kristinsdóttir är 25 år gammal, född och uppvuxen i Falun. Hon bor för närvarande i Jönköping där hon arbetar som AD på en kommunikationsbyrå. Kristinsdóttir har utbildat sig till arkitekt vid Umeå School of Architecture.

Borlänge Modern

BOMO - Borlänge Modern - är en regional konsthall och mötesplats med fokus på samtida konst samt arkitektur och design. En plats för reflektion, diskussion och nya intryck om samhället i stort, livet, platsen, samtiden och framtiden.

Museer, gallerier och konst

Konsten har en självklar och viktig plats i Borlänge. Här kan du ta del av regelbundna konstutställningar samt vandra genom staden och se offentliga skulpturer av flera stora konstnärer.