Dina 60-talsbilder behövs till ny bok - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Dina 60-talsbilder behövs till ny bok

Just nu pågår arbetet med boken "Borlängebilder från 60-talet". Rädda Bilden-gänget efterlyser nu fler bilder till boken.

Rädda Bilden-arkivet omfattar idag över 800 000 bilder men författarna bakom boken behöver nu fler vardagsbilder från 60-talet. Bilder från hemmiljö, föreningsliv eller skolmiljö är det främst som efterfrågas.

Du behöver inte donera dina fysiska exemplar till arkivet. Bilderna scannas in och du får med dig de fysiska exemplaren direkt.

Vill du hjälpa till med bilder till boken besöker du Stadshusets reception på Röda Vägen mellan kl. 08:00 och 16:15 eller kontaktar Henry Murtokangas på henry.murtokangas@borlange.se.

Se TV-inslag och läs mer på länken nedan.

Rädda bilden-arkivet

Rädda Bilden-arkivet i Borlänge har sedan starten 1975 kommit att förfoga över omfattande bild- och filmsamlingar. Samlingarna omfattar uppskattningsvis 800 000 negativ och glasplåtar, 50 000 foton i pappers- och diaformat samt över 100 filmer. Samlingarna återfinns i kommunens centralarkiv, där också ett särskilt klimatarkiv iordningställts.

Kultur

Kulturen är en grundsten i Borlänge och finns närvarande i vardagen genom musik, konst, teater, film och museer. Kulturenheten ansvarar för att förvalta och utveckla kulturen i kommunen.