Färgfest - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier

Färgfesten!

Nu är det äntligen dags för Färgfesten den 16 sep!

Lördag 16 september rundar textilkonstprojektet av med en färgsprakande picknick på ängen nära kolonilottsområdet. Sedan förra hösten är vi många som träffats och växtfärgat tyger, lagat mat och utbytt erfarenheter. Vi har också fått nya vänner! Så nu vill vi bjuda in till en sammankomst i parken så att fler får chansen att prova på, se vad vi gjort eller bara komma och umgås. Så sätt på dig ett färgstark plagg, ta med dina vänner och mat så firar vi!

Lite om vad dagen kommer att innehålla:
-Workshops i växtfärgning & broderi
-Visning av tyger & kläder
-Syjunta - Poesi - Blockparty
(Programmet uppdateras efter hand)


-Medtag picknick!

 

Vilka bidrar:
Tjärnkraft, ABF, Statens Konstråd, Dalarnas Hemslöjdsförbund, Borlänge Energi, Tunabyggen, Borlänge Kommun, Borlänge Multikulturella Förening (BMF), Dalarna Mot Rasism, Hyresgästföreningen, Landstinget Dalarna.

Mer om platsen:
Färgfesten arrangeras på den plats där ”Parkhjärtat” sedan kommer att ligga i den nya stadsdelsparken. Där ska även ett offentligt konstverk så småningom ta plats, som blir ett spår efter de aktiviteter som gjorts i Statens Konstråds projekt Konst Händer. Konst händer är en regeringssatsning som gjorts på 15 platser runt om i landet och som pågår mellan 2016-2018. Läs mer om det här http://www.statenskonstrad.se/en/konst/konst-hander

 

Kontakt:

Konstnär, Lina Sofia Lundin - linasofia.lundin@gmail.com, 0702 95 31 36

Verksamhetsledare Tjärnkraft, Marina Forslund - marina.forslund@abf.se

Statens Konstråd projektledare, Konst Händer, Inger Höjer Aspemyr - inger.hojer.aspemyr@statenskonstrad.se