Invigning och vernissage för BOMO - Borlänges nya konsthall - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Invigning och vernissage för BOMO - Borlänges nya konsthall

Varmt välkomna till invigningen av BOMO – Borlänge Modern – en regional konsthall och mötesplats med fokus på samtida konst samt arkitektur och design.

En plats för reflektion, diskussion och nya intryck om samhället i stort, livet, platsen, samtiden och framtiden. BOMO arbetar med både spets och bredd och med särskilt fokus på barn/unga.

BOMO är ett samarbete mellan kulturenheten på Borlänge kommun, Landstingets kulturavdelning och Diös fastigheter. Invigningen äger rum torsdagen den 26:e maj kl. 13:00.

Det är samtidigt vernissage för de tre öppningsutställningarna med Eva Zettervall (måleri), Sara Olausson (Det kunde varit jag) och aktuell videokonst genom Videogud i valvet.

BOMO öppnar med tårta och ballonger

13.00 Invigningstal av Jan Boman kommunstyrelsens ordförande och Rikard Rudolfsson kulturnämdens ordförande.
13.20 Musik av El Sistema-elever från Nygårdsskolan.
16.30 Samtal med konstnärerna Eva Zettervall och Sara Olausson.

Borlänge Modern

BOMO - Borlänge Modern - är en regional konsthall och mötesplats med fokus på samtida konst samt arkitektur och design. En plats för reflektion, diskussion och nya intryck om samhället i stort, livet, platsen, samtiden och framtiden.

Kultur

Kulturen är en grundsten i Borlänge och finns närvarande i vardagen genom musik, konst, teater, film och museer. Kulturenheten ansvarar för att förvalta och utveckla kulturen i kommunen.