Konstnärsgrupp till BOMO - Borlänge kommun
Borlänge Modern
0243 - 74 000
Sveatorget 1
Dela sidan på sociala medier

Konstnärsgrupp till BOMO

Hjärtligt välkomna till ett sju dagar långt installationsarbete, med namn "Skogen" på Borlänge Modern.

Den 18 maj kl. 16-19 öppnar Borlänge Modern sin stora sommarutställning med den finska konstnärsgruppen Glädjemännen / Ilo Miehet. Ett 7 dagar långt installationsarbete, med arbetsnamn ”Skogen”, kommer att slutligen ta plats i hela konsthallen. Under vernissaget får besökarna ta del av konstnärsgruppens skapandeprocess då verket färdigställs under följande helg.

Glädjemännen har verkat i olika konstellationer sedan 1999 och har ställt ut både i Finland och internationellt.
Med teckning och måleri som centralt instrument för deras kollektiva verk, arbetar de efter ledordet Ilo, finska för glädje/lust, för att uppmana betraktaren till bejaka sina behov för att själv skapa. Genom denna lust och öppenhet arbetar gruppen för att tolka, omarbeta och redigera varandras verk och idéer för att bilda nya kompositioner och allt som ofta i stora rumsliga installationer. Detta är andra gången de installerar sig i denna skala i Sverige genom samarbete med konstnärsdrivna Galleri Se Konst (GSK) i Falun. 

Konstnärsgruppen är dubbelt aktuell i Dalarna då de också arbetar med ett offentligt verk i en av korridorerna på Falu lasarett.

Invigningstalare är Mursal Isa (MP), politiker och ordförande i landstingets kultur- och bildningsnämnd

Vernissage

Vernissage för sommarutställningen med Glädjemännen / Ilo Miehet (FI)
Borlänge Modern, Sveatorget
Torsdag 18 maj kl. 16-19