Kristian Anttila spelar för elever på Haga och Soltorg - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Kristian Anttila spelar för elever på Haga och Soltorg

Popartisten Kristian Anttila kommer till Borlänge tisdagen den 5:e april för två spelningar. Den ena sker på Hagaskolan och är en unik möjlighet för elever på Hagagymnasiet och Soltorgsgymnasiet att se professionell popartist på skolan.

Historien kan göras lång. Den kan också göras kort. Kristian Anttila vet hur man gör pophits. Han vet hur man skriver låttexter. Med snart 500 spelningar fördelade över världens alla kontinenter med destinationer som Kuba, Brasilien och Argentina vet han också hur man hanterar en publik och han har hela vägen lyckats göra det efter sina egna spelregler. Vare sig han vill eller inte vill, vare sig han försöker eller inte försöker så är han en besynnerlig karaktär i dagens musiksverige. I över 12 års tid har Kristian försett oss med tonsättningar av livets skevheter i form av låtarna Västra Frölunda, Smutser, Vill Ha Dig, Magdalena (Livet före döden), Hisingen-Manhattan, Paul Weller, Säg Nej Till Mig m.fl. m.fl. m.fl. Alla flitigt spelade på P3. Och ringer det inga klockor? Då har du något framför dig.

I februari släpptes Kristian Anttilas nya album ”Rum 4, Avd 81”, en skiva som visar upp en ny sida av artisten. En avskalad samling låtar med en akustisk ljudbild.

Nu kommer Kristian Antilla till Borlänge för spelningar på Borlänge bibliotek och i Hagagymnasiets Aula. Den sistnämnda är en spelning enbart för eleverna på Haga och Soltorg. Spelningarna arrangeras av Kulturenheten i Borlänge kommun med stöd av de berörda skolorna.

Tider 5/4:

14:30 Hagaskolans Aula
För elever på Hagagymnasiet och Soltorgsgymnasiet.

19:00 Borlänge bibliotek
Öppet för allmänheten med fri entré.

Kristian Anttila - Magdalena (livet före döden)