LeKstäVer och OrDdjuR - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

LeKstäVer och OrDdjuR

Detta är en bokstavsutställning där många vägar in i språkets bygge är möjliga.

Att rent konkret få bygga och leka med stäverna så att de förvandlas i ens händer till både byggstäver och lekstäver. Att kunna läsklättra och undra över hur ett så enkelt ord som GÅ kan måla en människas rörelser med alla synonymfärger som finns. Här finnes ordgator och leklandskap att röra sej i. Du kan sitta på golvet och fabulera med bokstavs eller ordklossar. I blandpelarna förvandlas bekanta ord till helt nya orduppfinningar som du inte visste att de fanns bara några vridningar bort! Några exempel: Vad är en ”snarklåda”, hur smakar ”drömjäst”? Du kan möta ansikten gjorda av bokstäver och avläsa deras förvandlingar med rörliga bokstavsminer. Här finnes orddjur att beskåda!

Och vem av oss människor är inte ett livs levande orddjur på väg genom språkets oändliga skog. Utställningen vill vara en lekplats för både barn och alla ”UNDRA” som gillar att undersöka språkets rika möjligheter till lustfylld lek. Utställningen vill stimulera till nya sätt att närma sej våra fantastiska ”Klokstäver” som vi alla har sällskap med genom vardagens möda. Med ett rikt språk kan både du och verkligheten förvandlas.

LeKstäver och OrdDjur – Magnus Lönn
Vernissage 27 september kl.16.00