Nu startar idrottssommaren 2016 - så här fungerar det - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Nu startar idrottssommaren 2016 - så här fungerar det

Nu kommer sommaren och med den startar en ny säsong med liv och rörelse på våra idrottsanläggningar.

På sportfältet är det runt 25 lag som har sina träningar och matcher, under en månad är det 890 bokningar vilket betyder att det är 13 500 deltagare där under månaden och 66 750 stycken under de månader fältet har öppet en fotbollssäsong.

Dalecarlia cup finns på sportfältet i början av juli och idag är det 320 lag anmälda vilket betyder ca 5000 deltagare. Till det tillkommer tillresande anhöriga och publik från Borlänge.

Sportfältet är en av kommunens största mötesplatser vilket ställer krav på skötsel av anläggningen då det blir ett stort slitage.

Flera av våra mindre anläggningar drivs av de föreningar som har sin verksamhet där, också där är planerna fulla av fotbollsspelande ungdomar.

På våra stora anläggningar bedrivs elitidrott och idag är det Dalkurd och Brage som har Domnarvsvallen som sin hemmaplan. Då Dalkurd spelar i Superettan finns två vaktmästare och en arenaansvarig på plats från kommunen för att följa de direktiv som finns från svensk elitfotboll. Under Brages matcher, som är i div 1, finns en vaktmästare från kommunen på plats vid varje match. På Kvarnsvedens IP är det föreningen som sköter matcherna i Damallsvenskan 2016 då det är föreningen som driver anläggningen.

Fritid har en mängd anläggningar där olika aktiviteter bedrivs under sommarmånaderna, skogen, vattnet, racerbanor, skyttebanor m.m. är ställen där våra fantastiska föreningar gör ett stort jobb med att aktivera Borlängeborna till ett rikt fritidsliv.

Vill du veta mer om vilka idrotts- och motionsanläggningar som finns i kommunen kan du läsa mer under fliken ”Idrotts- och motionsanläggningar” eller ”Boka och anläggning”.

Boka lokal och anläggning

Inom kommunen finns många bokningsbara anläggningar för olika aktiviteter.