Ny utställning på BOMO - Borlänge kommun
Borlänge Modern
0243 - 74 000
Sveatorget 1
Dela sidan på sociala medier

Ny utställning på BOMO

Varmt väkomna till utställningen ”Omorganiserat fotografi” av konstnären Karin Edvall.

Med utgångspunkt i hennes examensarbete från Kungliga Konsthögskolan (2010) visas ett omarbetat verk innefattande hundratals fotografier som dekonstruerats till över 10 000 stycken bildkuber.

Utställningen på Borlänge Modern visar ett verk beståendes av tusentals träkuber med fotografiska detaljer på som leker med tanken om alternativa sätt att arkivera minnen och bilder. Träkuberna sorterade i ursprungligt format visar detaljer från konstnärens vardag och omgivningar. Separerade från sitt sammanhang får de nu möjlighet att sorteras in efter betraktarens egna behov eller behag. Besökare till utställningen uppmanas att själva gå in i den tidskrävande process som konstnären befinner sig i för att hitta organisation och struktur
i den stora mängden bilddetaljer.

Karin Edvall (f. 1982, Stockholm) är utbildad vid Kungliga Konst-
högskolan i Stockholm och är verksam i Karbenning, Norberg. Edvall är också initiativtagare och driver Karbennings Stationshus biennal.

Konstnären Karin Edvall är också aktuell som författare till boken om Kaj Franklin vars teckningar nu visas på Borlänge Modern 9 mars – 13 maj.

Vernissage

Vernissage för utställningen ”Omorganiserat fotografi” med Karin Edvall sker på skärtorsdagen den 13 april kl. 13-15.
Utställningen pågår fram till den 13 maj.