Roland Backlund har avlidit - Borlänge kommun

Roland Backlund har avlidit

Borlängeprofilen och den uppskattade konstnären Roland Backlund har hastigt lämnat oss den 29:e oktober 2015.

Vi minns Roland Backlund som en oerhört aktiv eldsjäl i Borlänges kulturliv under flera decennier. Vid sidan om konsten var Roland en av de drivande krafterna kring Wasabryggeriets verksamhet. Sedan årsskiftet satt han som ersättare i Kulturnämnden och har varit en livlig debattör kring kulturfrågor.

Trots Rolands bortgång finns han fortfarande starkt närvarande i vår stad. Gnällmuren i Liljeqvistska Parken som invigdes 2011 är ett av Rolands mest iögonfallande verk i stadsbilden. I Mellsta står hans Frökapslar som många motionärer förundrat har hittat i skogen och på Borlänge bibliotek leker dagligen barn i hans träskulptur Stora Stubben.

Våra tankar går till Rolands familj, släkt och vänner. Borlänge minns och sörjer en uppskattad konstnär med stort hjärta.