Säg Algots det räcker! - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Säg Algots det räcker!

En nostalgisk show där publiken blir lotsad genom 50- och 60-talens glittrande nostalgiminnen och ett pärlband av slagdängor.

1955 får Solveigs pappa, gruvfogden, i uppdrag av Bolidenbolaget att starta en ny gruva och familjen flyttar. Byborna är nyfikna på de nyanlända och Solveig vinkar stolt som Ria Wägner, solar sig i glansen som Sarah Leander, men byborna glor inte av den anledning som Solveig tror ...

I den nya skolan tvistar man om Tommy eller Elvis är bäst. Solveig försöker bräcka den överlägsna Sanna genom att pappa ska köpa en Opel Rekord, men Sannas pappa har redan köpt en Opel Kapitän.

1965 börjar Solveig på läroverket och blir stadsböna. Lektor Kronkvists krigshistoria får klara sig utan Solveig. Hon sitter på fik och lär sig röka Minden, lika frisk som vinden.

Föreställningen är en fristående fortsättning på tidigare shower, (bl.a "Ta't lugnt ta en Toy") med Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson.

Kaffeservering.
Föreställningens längd ca: 2 tim, inkl. 20 min paus.
Insläpp från kl. 18.30

Arr: Borlänge teaterförening - en del av Riksteatern.
Boka biljett online eller hos Visit Dalarna, 0771-62 62 62

Rullstolsplats och medlemmar med scenpass bokas endast hos Visit Dalarna, 0771-62 62 62.