Var inte rädda - Standup Show med Henrik Schyffert - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Var inte rädda - Standup Show med Henrik Schyffert

10 år efter publiksuccén ’The 90’s – ett försvarstal’ ställde sig Henrik Schyffert i våras ensam på scenen igen. Hans nya kritikerrosade soloshow; "Var inte rädda" hade premiär i februari i år och har spelat för fulla hus hela året.

Dagens Nyheter skriver att "Om landet, världen, alltihop, hu har gått åt fel håll de senaste åren så har den här komikern parallellt tagit enorma kliv i rätt riktning". "Henrik Schyffert är ett fullblodsproffs som får oss att ligga dubbelvikta av skratt och sedan gå ut från Draken med lite rakare ryggar", tycker Göteborgs-Posten och Sydsvenskan anser att "Schyffert är hysteriskt rolig och vältajmad och uttrycksfull i kroppsspråket också, men det är det träffsäkra allvaret som gör honom till en riktigt stor komiker". I ”Var inte rädda” gör han upp med sina egna brister och rädslor i ett Sverige där oron ökar.

I fem år stod Henrik Schyffert och Fredrik Lindström på landets största scener tillsammans. Föreställningarna ’Ljust & Fräscht’ och ’Ägd’ sågs av uppemot 400 000 personer – sedan dess har Henrik Schyffert bytt de stora scenerna mot små standup-klubbar för att utmana sig själv som komiker.

– Jag har en extrem respekt för skämt. Det är svårt att underhålla hundra berusade IT-konsulter i Avesta i 90 minuter med bara en sladdmikrofon och ett glas vatten. Utan rök, speglar, peruker eller att man måste skjuta Måns Zelmerlöw ur en kanon i slutet av andra akten, menar Henrik.

Föreställningens titel – ”Var inte rädda” – är mer än ett Jesuscitat och en uppmaning till publiken.

Henrik Schyffert tycker att humor behöver vara både smart och grov – och att komiker har ett ansvar att gå över gränsen ibland.

Boka din biljett online eller på Visit Dalarna, 0771-62 62 62.

Datum och tid

Maximteatern