Borlänge kommuns logotyp
Ornässtugan

Ornässtugan är Sveriges näst äldsta museum.

Turistinformation

I Borlänge är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints med turistinformation om vad som finns att se och göra i området.

Oavsett om du söker du hotell, vandrarhem, camping, sevärdheter, aktiviteter, biljettförsäljning, evenemang, shopping, caféer, restauranger hittar du det på webbsidan Visit Dalarna Borlängelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

InfoPoints

I början av september 2020 stängs länets turistbyråer och ersätts av InfoPoints. En InfoPoint är en enklare variant av en bemannad turistinformation där besökare kan få hjälp med information om närområdet. I Borlänge finns två stycken InfoPoints, vid Sahlins Struts och Naturkompaniet.

Internaktiv karta med InfoPointslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Visit Dalarna

Telefon: 0771–62 62 62
Mail: info@visitdalarna.se

Om Visit Dalarna

Besöksnäringen i Dalarna är en stark och viktig industri med gamla, stolta anor och räknas idag som en av länets basnäringar. Dalarna är den största besöksdestinationen i landet utanför de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Visit Dalarna har det regionala uppdraget att marknadsföra och sälja besöksregionen Dalarna nationellt och internationellt. Bolaget har utvecklingsansvar såväl regionalt som lokalt och har ett tydligt och utvecklat samarbete med företagen i besöksnäringen.