Borlänge kommun
Växel: 0243 - 740 00
Öppettider: 07:30-16:15
Konsumentvägledare
Kristina Axelsson
0243 - 759 06
Telefontider
Måndag: 10:00-12:00
Tisdag: 10:00-12:00
Torsdag: 10:00-12:00
Dela sidan på sociala medier

Konsumentvägledning

Om du har en fråga om dina rättigheter som konsument kan du kostnadsfritt kontakta vår konsumentvägledare vid Konsument Borlänge.

Konsument är du när du som privatperson handlar varor eller tjänster av ett företag. Vi lämnar alltså inte råd när det gäller köp mellan privatpersoner eller köp mellan två företag.

Som boende i Borlänge kan du få:

Några goda råd

Tänk efter en extra gång innan du genomför ett köp.

Kontakt Konsumentvägledare

Kontaktuppgifter hittar du överst på sidan. Mejla gärna om det är svårt att komma fram på telefonen.

Några nyttiga länkar till konsumentråd hittar du nedan:

Fel på varan, vad göra?

Läs om vilka rättigheter du har som kund.

Nedläggningen av kopparnätet används för att lura äldre

Den senaste tiden har Telekområdgivarna sett en markant ökning av klagomål på försäljning av ny teknik för fast telefoni. Det handlar om säljare som felaktigt påstår att kopparnätet ska läggas ner på orten och att konsumenten därför måste byta operatör och teknik, till exempel till mobil hemtelefoni eller bredbandstelefoni.

Återkallelse av bjällerskallra från Kid's Concept


Kid’s Concept har tidigare återkallat bjällerskallran Pumpkin, nu återkallas också modellen Edvin. Om du innehar en berörd skallra ska du lämna tillbaka den i butiken där den är köpt mot full ersättning.                       

Den tidigare återkallelsen berörde vissa order ID-nummer, men nu återkallas alla skallror av modellerna Pumpkin och Edvin (se bilden) från Kid's Concept.

Vissa av spjälorna har missats att limmas dit under produktionen av skallran. Det innebär att sidorna kan lossna så att bjällran kan falla ut och i sin tur orsaka kvävning hos små barn. Ingen olycka har ännu skett, men ett antal incidenter har rapporterats i Sverige.

Om du köpt skallran ska du lämna tillbaka den i butiken där du köpt den mot full ersättning. Det krävs inget kvitto. Har du ytterligare frågor kan du kontakta Kid's Concept via e-post: info@kidsconcept.se

Mer om den nya återkallelsen på Kid’s concepts webbplats (öppnas i nytt fönster)

Se vilka skallror som tidigare återkallats i artikeln från 11 november 2016 (öppnas i nytt fönster) 


Sidan senast uppdaterad