Borlänge kommuns logotyp

Hushagsgymnasiet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Det här är programmet för dig som vill arbeta med mat, måltider och livsmedel, nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.

Inom programmet kan du som elev välja mellan följande inriktningar:

Bageri och konditori

Inriktningen för dig som vill lära dig hantverket inom bageri och konditori.

Exempel på yrken inom området:

  • bagare
  • konditor

Kök och servering

Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i restaurang, om servering och om bararbete.

Exempel på yrken inom området:

  • kock
  • servitör/servitris

Mer information

På Skolverkets webbplats "Utbildningsinfo.se" kan du läsa mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Där finns också information att lyssna till på olika språk.

Skolverkets utbildningsinformation om Restaurang- och livsmedelsprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Poängplanen nedan vilka kurser som ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hushagsgymnasiet.


Poängplan Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Poäng

Gymnasiegemensamma ämnen

600/900

Engelska 5

100

Engelska 6

100

Historia 1a 1

50

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1a

100

Naturkunskap 1a 1

50

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1a 1

50

Svenska 1/ Svenska som andraspråk 1

100

Svenska 2/ Svenska som andraspråk 2

100

Svenska 3/ Svenska som andraspråk 3

100

Programgemensamma ämnen

400

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100

Hygien

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

100

Service och bemötande 1

100

I ÅRSKURS 1 VÄLJS INRIKTNING OCH YRKESUTGÅNG


INRIKTNING BAGERI OCH KONDITORI

300

Bageri 1

100

Choklad och konfektyr

100

Konditori 1

100

Programfördjupning yrkesutgång Bagare och konditor

900

Bageri 2

200

Bageri 3

100

Bageri 4

100

Konditori 2

200

Konditori 3

100

Konditori 4

100

Konditori specialisering – dessertkurs

100

INRIKTNING KÖK OCH SERVERING

300

Matlagning 1

100

Mat och dryck i kombination

100

Servering 1

100

Programfördjupning yrkesutgång Kock

900

Matlagning 2

200

Matlagning 3

200

Matlagning 4

200

Matlagning specialisering – trender

100

Styckning specialisering

100

Matlagning specialisering – dessertkurs

100

Individuella val

200

Gymnasiearbete

100

SUMMA POÄNG

2500/

2800

Valbar särskild behörighetskurs: Matematik 2

100